in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

PlayStation 5 postao najbrže prodavana konzola u Americi

Kakva ekonomska kriza?

Prema izvješću analitičke firme NPD Group, PlayStation 5 je postao najbrže prodavana konzola u povijesti američkog tržišta.

Iako je bitka među novom generacijom konzola tek krenula, može se reći kako je PlayStation imao bolje otvaranje od Xboxa u prvoj rundi, barem što se tržišta SAD-a tiče. Naime, analitička firma NPD Group upravo je otkrila kako je PlayStation 5 u prvih pet mjeseci postao najbrže prodavana konzola u povijesti američkog tržišta.

PlayStation 5 također je postao i konzola s najvećom zaradom u prvih pet mjeseci, ali to ide ruku pod ruku jer se prodaje po 499 dolara (ili toliko barem iznosi preporučena maloprodajna cijena), što je ipak više od onoga koliko je koštao PlayStation 4 ili ijedna druga Nintendova konzola.

E sad koliko ova titula uopće ima značaja? Odgovor je – ne baš puno osim za busanje u prsa jer sve ovisi o tome koliki se vremenski raspon uzima za nju. Drugim riječima, PlayStation 5 je najbrže prodavana konzola na tržištu SAD-a u prvih pet mjeseci od lansiranja. No, upitno je hoće li biti najbrže prodavana konzola u SAD-u deset mjeseci nakon lansiranja – ta titula i dalje pripada Nintendo Switch konzoli.

Switchu je također pripala i titula najprodavanije konzole na američkom tržištu u trećem mjesecu, nastavivši tako višemjesečni niz. Nintendo je tu dobro iskoristio situaciju jer Switch konzola ima na zalihi, dok se Sony i Microsoft muče zadovoljiti potražnju tržišta za novim konzolama.

Bez obzira na to što se prodaje brže ili više, ističe se jedna činjenica. Amerikanci su prošloga mjeseca na hardver za igre izdvojili 47% više nego u istom razdoblju 2020., te je time postavljen rekord od 680 milijuna dolara potrošenih na nabavku uređaja za igranje videoigara.