in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nintendo upozorio: Moglo bi doći do nestašice Switch konzola

Nestašica elektroničkih čipova

Globalna nestašica elektroničkih čipova izgledno će se odraziti i na zalihe Nintendo Switch konzola, upozorava predsjednik japanske tvrtke Nintendo.

Nintendov predsjednik Shuntaro Furukawa u intervjuu za publikaciju Nikkei otkrio je kako se njegova firma planira nositi s nestašicom čipova koja sve više utječe na dostupnost gaming hardvera, između ostaloga. Furukawa kaže kako trenutno nema panike, ali ipak upozorava da bi se zbog velike potražnje za Switch konzolom moglo doći do nestašica.

“Osigurali smo potrebne materijale za skoru proizvodnju čipova za Switch konzole. Međutim, u Japanu i drugim zemljama potražnja za konzolom bila je velika od početka godine i postoji šansa da će biti nestašica u budućnosti. Teško je reći kako ćemo se nositi s time, ali u nekim slučajevima nećemo moći pripremiti dovoljnu količinu konzola za narudžbe”,  izjavio je Furuwaka.

Nestašica u kontekstu Switch konzole nije neka novost jer je velik interes za konzolom vladao još otkako se ista pojavila prije četiri godine. Interesantniji dio priče bit će vezan uz nove modele Switch konzole, koji bi navodno trebali biti lansirani krajem ove godine. U slučaju da se nepovoljna situacija s nestašicom čipova nastavi, sasvim je moguće da će snažniji Switch ipak morati pričekati neko bolje vrijeme.