in ,

Samsung i dalje lider po broju 5G patenata

Samsung Electronics zauzeo je prvo mjesto po broju 5G standardnih esencijalnih patenata (SEP), prema studiji berlinske kompanije za istraživanje tržišta Iplytics, sastavljenoj od ekonomista, naučnika i inženjera.

Rezultati studije objavljeni su u nedavnom izveštaju kompanije Iplytics po nazivu „Ko predvodi trku u proizvodnji 5G patenata? Analiza tržišta objavljenih SEP-ova i standardnih doprinosa”.

Samsung je također dospio na drugo mjesto u dvije kategorije: udio u 5G odobrenim i aktivnim patentima, kao i udio u patentima od kojih je najmanje jedan odobren od strane Evropske kancelarije za patente ili Američke kancelarije za patente i žigove.

Prošle godine je kompanija Samsung također predvodila listu onih sa najviše 5G patenta, nastalih kao rezultat istraživanja i razvoja 5G standarda i tehnologija. Južnokorejska tehnološka kompanija je pionir u uspješnoj isporuci 5G rješenja, uključujući čipsete, radio stanice i jezgra.

Kroz kontinuirano istraživanje i razvoj, Samsung podstiče industriju na unaprjeđenje 5G mreže svojim portfolijom proizvoda na tržištu, od potpuno virtuelizovanih radio-pristupnih i core mreža, do rješenja za privatne mreže i alata za automatizaciju na bazi vještačke inteligencije. Kompanija trenutno pruža mogućnost povezivanja stotinama miliona korisnika širom svijeta.