in ,

Microsoft testira dark mode za Word

Dark mode ili tamni način rada, u posljednjih nekoliko godina je postao jako popularan vizuelni dizajn brojnih programa, servisa i internetskih preglednika.

Mada bismo rekli da su programi za obradu teksta jedina stvar u kojoj je tamni način rada nepotreban, jer nam je svima prirodno pisanje na bijelom papiru, Microsoft vjeruje da je došlo vrijeme da “full” dark mode ponudi i korisnicima Worda.

Ekipa iz Redmonda ga je već omogućila korisnicima Windows Insider programa, što znači da ga i vi možete isprobati ukoliko se nalazite među njima.

Microsoft kaže da dark mode u Wordu može pomoći brojnim korisnicima u smanjenju naprezanja očiju i smanjiti probleme onima koji su preosjetljivi na svjetlo, pa je stoga proširio Black Office temu i na pozadine jer su to mnogi korisnici već dugo tražili.

Čitavo saopštenje Microsofta možete pronaći na na ovom linku a još uvijek nije poznato kada će se nova funkcija omogućiti svim korisnicima koji koriste Word, pa je nemojte tražiti po opcijama ukoliko niste Windows Insider.