in

LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Samsung predstavio Galaxy S21 Ultra: Najbolja kamera od svih Samsung pametnih telefona do sada

Samsung je u četvrtak predstavio Galaxy S21 Ultra, flagship uređaj za 2021. godinu koji donosi vrhunsko korisničko iskustvo koje u potpunosti mijenja pojam pametnog telefona.

Galaxy S21 Ultra opremljen je profesionalnim tehnologijama kamere, najinteligentnijim ekranom zadivljujućeg prikaza te odličnim performansama. Ono što je posebnost Galaxy S21 Ultra pametnog telefona je mogućnost korištenja S Pen olovke, čime je S21 Ultra postao prvi Galaxy S pametni telefon koji pruža podršku olovci za maksimalnu produktivnost i kreativnost.

Najbolja kamera od svih Samsung pametnih telefona do sad

Samsung je svakako svoj fokus usredotočio na mogućnosti kamere, zbog čega Galaxy S21 Ultra dolazi s brojnim opcijama na bazi umjetne inteligencije za snimanje zadivljujućih videozapisa i fotografija studijske kvalitete. Galaxy S21 Ultra dolazi s četverostrukom zadnjom kamerom koja se sastoji od ultraširoke, široke te dvostruke tele-foto kamere.

Kamera je opremljena pro senzorom od 108 MP, s kojim je moguće snimiti 12-bitne HDR fotografije s 64 puta većim bogatstvom boja te tri puta širim dinamičkim rasponom. Uz Galaxy S21 Ultra, od sada je po prvi put u historiji pametnih telefona moguće snimiti videozapis u 4K kvaliteti s 60 FPS-a, što uključuje prednju i zadnju kameru. Dodatno, moguće je svaku snimku urediti i do najsitnijeg detalja uz pomoć stvorene RAW datoteke od 12 bita.

Galaxy S21 također dolazi i s nevjerovatnom Space Zoom funkcijom koja omogućava uvećanje do 100 puta pomoću prvog sistema dvostrukog objektiva za kristalno jasne snimke, bez obzira na udaljenost. Nadalje, korištenje kamere u noćnim uslovima za ovaj pametni telefon uopšte ne predstavlja problem jer Bright Night mogućnost automatski osvjetljava prizore snimke u tamnim uslovima uz poboljšan noćni način rada. Kvalitet snimanja dodatno je pojačan opcijama za smanjenje buke, kao i 12-megapikselnom Nona-binning tehnologijom.