in

Lenovo predstavio nove futurističke gaming mašine pojačane umjetnom inteligencijom i mašinskim učenjem

Gaming svijet može se činiti kao putovanje u paralelni svijet bez potrebe napuštanja udobnosti vlastitog doma. Razvoj video igara kao izvora društvene interakcije i zabave uz fizičku odvojenost još se više ubrzao tokom pandemije.

Na ovogodišnjem CES-u Lenovo je predstavio nove gaming uređaje visokih performansi s Lenovo Legion PC-jevima i dodacima koji sadrže najnovije gaming funkcije i bolje hlađenje.

Lenovo Legion nova linija računara za igranje koristi umjetnu inteligenciju (AI) za automatsko omogućavanje neometanog igranja. Korisnici se mogu osloniti na integrisano mašinsko učenje kako bi se podigle postavke igranja i framerate na profesionalne razine. Gameri tako mogu odabrati između laptopa Lenovo Legion 7 s 16-inčnim zaslonom, 15-inčnog Lenovo Legion 5 Pro, 15-inčnog Lenovo Legion Slim 7 i laptopa Lenovo Legion 5 koje je dostupno u dvije veličine ekrana.

Lenovo Legion linija u 2021. donosi još jače gaming performanse uz pomoć hardverskih i softverskih inovacija. Tako se za konstantno hlađenje brine inteligentno termalno rješenje Lenovo Legion Coldfront 3.0 koje pruža do 18% veći protok zraka u uporedbi s prijašnjom generacijom čime se bolje upravlja toplinom i bukom koju generira sirova procesna snaga. Niže temperature sistema omogućuju optimizirane performanse i cjelodnevnu mobilnost s dugotrajnijom autonomijom baterije. Višestruki senzori smješteni su na procesoru, grafičkoj kartici, stražnjim i bočnim termalnim otvorima, kao i na SSD memorijskoj kartici i osloncu za dlan kako bi se informacije u nanosekundi mogle prenositi i na taj način predvidjeti toplinsku krivulju sustava tijekom igranja bez zastoja. Kako bi se toplina bolje odvodila proširen je bakreni sistem hlađenja s do 82% većom površinom termalnih ploča te su izbušene dodatne rupe u donjem dijelu kućišta (čak i ispod tipkovnice) kako bi se uređaj bolje hladio.

Lenovo je ujedno predstavio prva 16-inčna QHD 165Hz gaming laptopa – Lenovo Legion 7 i Lenovo Legion 5 Pro koja dolaze s još bržim odazivom od milisekunde, uz anti-ghosting, mekanim prekidačima i boljem mehaničkom osjećaju specijalizirane gaming tipkovnice Lenovo Legtion TrueStrike uz opcionalnu značajku RGB pozadinskog osvjetljenja.

Zahvaljujući novom softveru kojim upravlja umjetna inteligencija u sklopu značajke Legion Edge, igrači s uređajima Lenovo Legion sada mogu držati izrazito visoki framerate i smanjiti lag u igri s novom podrškom za overclocking procesora i grafičke kartice. Nova postavka inteligentnog načina automatske optimizacije Lenovo Q-Control pomaže u prilagođavanju gaming performansi. S uključenim Inteligentnim načinom rada, snaga umjetne inteligencije dolazi na vidjelo jer automatski prepoznaje instalirane igre i unakrsno ih provjerava u odnosu na unaprijed učitani set od 16 vrhunskih naslova te aktivira idealne postavke potrebne za osiguranje najvećeg FPS-a za tu određenu igru. Za bilo koju igru ​​izvan ove posebne grupe vrhunskih naslova aktivira se način automatske optimizacije kako bi se konfigurisale najuravnoteženije postavke performansi računara.

Kombinacija umjetne tehnologije i NVIDIA RTX Tensor Cores 3.0 daje  izuzetne performanse i realističnu sliku, ali i impresivne grafičke efekte novog Ray Tracing 2.0 s grafičkim karticama za laptope NVIDIA GeForce RTX. Pogotovo kad se tome prioda i nova generacija mobilnih procesora AMD Ryzen.

Lenovo Vantage također donosi brzinu za korisnike laptopa Lenovo Legion u svom najnovijem ažuriranju, omogućujući brzu optimizaciju postavki i personaliziranje iskustva kako biste se mogli vratiti u igru. Putem novog progresivnog predmemorisanja web aplikacija, Lenovo Vantage će se sada učitati za samo nekoliko sekundi. Također, na svim uređajima Lenovo Legion sada je dostupna nedavno pokrenuta usluga Vantage Smart Performance Services koja ima mogućnost smanjiti zastoj računara skeniranjem, otkrivanjem i uklanjanjem špijunskog softvera, zlonamjernog softvera i softvera koji prikazuje reklamne poruke, kao i rješavanje problema s mrežom i pristupom te automatsko podešavanje računara, što rezultira boljom internetskom vezom i sveobuhvatnim bržim radom računara.