in

LOVELOVE WOWWOW

Samsung u Velikoj Britaniji nudi i do 350 funti za zamjenu Huawei telefona Galaxyem Note 20 Ultra

Samsung se u Velikoj Britaniji odlučio za prilično hrabar ali i kontroverzan potez kako bi privukao sve oni koji tamo trenutno koriste Huawei telefon serije P30 i Mate 20.

Onima koji se odluče za zamjenu dotičnih Huawei uređaja novim Galaxyem Note 20 Ultra nude i do 350 funti.

Nedvojbeni kralj tržišta smartphonea i dalje je Samsung, a u Velikoj Britaniji drugo mjesto drži Apple, a treće i dalje Huawei.

Utjecaj Huaweia na tržištu smartphonea nedvojbeno iz mjeseca u mjesec blijedi. Iako je hardverski praktično bez mane, Huawei telefone serije P40 kupuju rijetki. Razlozi su dobro poznati. Izostanak Google Play i podrške za Google servise nije tek tako zanemariv nedostatak.

Svejedno, Samsung u Huaweiu makar na britanskom tržištu i dalje vidi prijetnju. Svjesni su da će mnogi svoje Huawei Mate 20 i P30 telefone mijenjati najvjerojatnije telefonima nekog drugog brenda.

Kako te potencijalne nove korisnike ne bi izgubili u Apple ili Xiaomi taboru, Samsung je odlučio doslovno ih kupiti.

Tako tamo za zamjenu Huawei P30 Pro telefona, Samsungovim Galaxyem Note 20 Ultra nude 350 funti. Da sve bude jasnije, ne nude keš lovu ali onima koji predaju svoj P30 Pro, cijenu Note 20 Ultra telefona, umanjit će za tih 350 funti.

Za P30 i Mate 20 i 20 Pro nude 250 funti, a za P20 Pro 200 funti.

Program otkupa staro za novo nije baš novi način za boostanje prodaje ali većinom je slučaj da se otkupljuju stariji modeli istog brenda. Ovo je ipak posebna priča. Samsung više na meti nema Apple kao što je bilo “in good old days”.