in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony konačno otkrio izgled konzole Play Station 5 i naslove novih igara

Sony je gamerima konačno pokazao dizajn pete generacije konzole Play Station, zajedno s mnoštvom fantastičnih naslova igara koje stižu s konzolom

PlayStation 5 ima crnu jezgru okruženu zakrivljenim bijelim ivicama ispod kojih se nazire plavo svjetlo. Konzola dolazi zajedno sa crnim držačem na kojem stoji vertikalno. Konzola se može i položiti, ali pri tome efekat plavog svjetla nije toliko jak.

Uz PS 5 dolaze i elegantno dizajnirani džojstici, držači za džojstike, slušalice, daljinski, punjač te bežični headset.

Stižu i dva nastavka najprodavanijih izdanja PS 4, i to Spider-Man, Miles Morales i Horizon, Forbidden West. Ostali istaknuti naslovi uključuju Grand Turismo 7 i dugoočekivanu horor igru Resident Evil 8.

Cijena i datum lansiranja, još nisu poznati, očekuje se da izađe do kraja godine. Mišljenja na društvenim mrežama su podijeljena, s jedne strane su oduševljeni PS5, dok drugi navode kako izgleda kao Wifi ruter.

Konzola je opremljena AMD Zen 2 procesorom i grafičkim čipom koji se temelji na AMD RDNA 2 arhitekturi. Podržavat će i 8K displeje, a dolazi uz nadograđeni hardver koji je dizajniran kako bi užitak igranja podigli na jedan sasvim novi nivo.