in

TUGYTUGY WOWWOW

Zavirite u tunel budućnosti: Završila iskopavanje ispod Las Vegasa

The Boring, kompanija u vlasništvu američkog poduzetnika Elona Muska, završila je proces iskopavanja drugog od dva tunela namijenjena za podzemni tranzitni sustav

The Boring, kompanija u vlasništvu američkog poduzetnika Elona Muska, završila je proces iskopavanja drugog od dva tunela namijenjena za podzemni tranzitni sistem.

Kompanija The Boring je od Las Vegas Convention Centera prošle godine dobila ugovor za gradnju sistema tunela dugog 1,6 kilometara. Troškovi iznose 52,5 milijuna dolara, a svi radovi će biti okončani u januaru 2021. godine. Ovo predstavlja prvi korak Boringa u komercijalni tranzit.

Projekt je službeno nazvan Convention Center Loop, a prevozit će ljude ispod spomenutog centra Teslinim autonomnim električnim vozilima. Sistem je dizajniran tako da u jednom satu može transportirati više od 4000 ljudi, tako da će 15-minutni hod biti zamijenjen dvominutnom vožnjom. Buduća proširenja bi trebala povezivati Strip, Međunarodni aerodrom McCarran i Las Vegas Stadium, piše Engadget.

Sad kad su dva tunela završena, kompanija će početi rad na nadzemnim stanicama za putnike na obje strane tunela, a postojat će i treća podzemna stanica u sredini kruga.

Sistem bi trebao profunkcionirati do početka Consumer Electronics Showa (CES) u januaru sljedeće godine te će posjetiteljima olakšati dolazak jer su u prošlosti gubili sate hodajući centrom.