in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Google otvara svoju aplikaciju za videokonferencije

Bit će postepeno proširivana na širu javnost

​Google je danas najavio otvaranje svoje besplatne aplikacije za videokonferencije Google Meet široj javnosti nakon što je uspjeh Zoom-a podstakao Microsoft i Facebook da poboljšaju svoju ponudu tokom pandemije koronavirusa.

Ova platforma za videokonferencije će narednih sedmica biti postepeno proširivana na širu javnost, a uslov je posjedovanje naloga na Google, gmail.

Google Meet je do sada bio namijenjen profesionalnim korisnicima što je oko šest miliona preduzeća i organizacija koje koriste G-Suite.

Pokrenuta aplikacija za sve važne informacije u vezi sa koronavirusom

– Ovo je nesumnjivo prvi put da Google otvara potrošačima proizvod koji je prvobitno bio namijenjen isključivo kompanijama – rekao je za Frans pres Havijer Soltaro, šef G-Suite-a, i dodao da se “obično radi na drugačiji način”.

Poput ostalih platformi za videopozive, korištenje Google Meet je eksplodiralo od marta zbog uvedenih mjera izolacije u borbi protiv koronavirusa.

Sve kompanije koje postavljaju ove aplikacije za videokonferencije, insistiraju na sigurnosti, ali je kod Zoom-a dolazilo do problema kada su se ljudi sa strane ubacivali na sastanke na koje nisu pozivani.