in

Samsungovi inteligentni saradnici umjesto klasičnih kućanskih uređaja

Strategija nazvana Age of Experience

Samsung želi obilježiti početak novom desetljeća i to strategijom Age of Experience.

Riječ je o pristupu uređajima kao inteligentnim saradnicima, uz ideju da tehnologija korisnicima pruža podršku u svakodnevnom životu. Želi razviti kućanske uređaje koji su u skladu sa savremenim načinom života te koji kombiniraju modera dizaj i inovativnu tehnologiju.

Korisnicima je tako pružena mogućnost da odaberu kućanski uređaj koji će im najbolje odgovarati te osigurati izvrsnu povezanost i korisničko iskustvo. To tvrdi Harry Choi, viši potpredsjednik Odjela za digitalni & lifestyle dizajn u Samsung Electronicsu.

U Samsungu se drže onoga kako dom više nije samo mjesto za opuštanje, već ujedno i prostor za vježbanje, kancelarija te izvor svakodnevne zabave. To je razlog zbog kojeg su odlučili kreirati fleksibilne i višenamjenske uređaje koji će pratiti potrebe korisnika. Tu je Bespoke frižider, prijenosna indukcijska ploča, Cube seriju frižidera te sistem za održavanje cipela.

Frižider Bespoke zbog različite ponude materijala i boja omogućava korisnicima da se kreativno izraze prilikom uređenja kuhinje. Zahvaljujući opciji Flex Zone, njegova funkcija se lako može prilagoditi potrebama korisnika, odnosno hoće li se pretinac koristiti kao frižider ili zamrzivač.

Samsungova indukcijska ploča je tanka i dvostruka zbog čega omogućava jednostavniju pripremu obroka u bilo kojoj prostoriji unutar doma. Ima dva indukcijska plamenika i mogućnost postavljanja devet različitih stepena jačine za pripremu jela.

Nova Cube serija Samsungovih frižidera nudi tri nova, dimenzijama manja, modela koji mogu raditi u tri različita moda – Vine, Beer i Beauty. Radi se o modularnim frižiderima, različitih stilskih kombinacija. Oni, zahvaljujući posebnoj tehnologiji hlađenja, rade dovoljno tiho da ih se bez problema može postaviti i u spavaću sobu.

Samsungov sistem za održavanje cipela na jednostavan i prikladan način brine se o održavaju obuće kako bi trajala što duže.