in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Tri ljubavne optičke iluzije koje će vas izluditi: Vidite li vi parove?

Kad ste zaljubljeni, stvari ponekad postaju zbunjujuće

Uskoro nam dolazi  proljeće, ljubavni leptirići lete na sve strane. Stoga vam za ove lijepe dane donosima tri zanimljive ljubavne optičke iluzije.

Sjedinjeni u ljubavi: ljubavna iluzija lica

Kad ste zaljubljeni, stvari ponekad postaju zbunjujuće. Nakon tako dugo vremena provedenog zajedno, dvije osobe mogu se gotovo sinhronizirati na brojnim razinama i postati gotovo pa jedna osoba. Stoga može biti jako teško otkriti gdje završava jedna, a počinje druga osoba. Današnja ljubavna iluzija lica izvrstan je primjer ovoga o čemu govorimo …

U ljubavnoj iluziji lica, malo je teško reći kome lice zapravo pripada – muškarcu ili ženu. Iskreno, to bi moglo biti lice i jedne i druge osobe (i muškarca i žene), ovisno o tome kako na to gledate. Položaj i oblik oka čine lice takvim da s lakoćom može pripadati i muškarcu i ženi. Svaka osoba također ima svoja vlastita usta i nos, koja se udvostručuju kao uho druge osobe. I upravo te dvije činjenice stvorile su ovu optičku iluziju.

Šanse su, međutim, da ćete vjerovatno primijetili jedno lice ili drugo. Ali nikako oba istovremeno. Koje lice ste vi ugledali prvo u ovoj ljubavnoj iluziji lica – muško ili žensko lice? Možete li sada kada znadete o čemu je riječ vidjeti oba lica?

Ako vas je ova ljubavna iluzija lica oduševila krenimo korak dalje na našu sljedeću iluziju. Testirajte svoju moć zapažanja i saznajte hoćete li ugledati ljubavnike i na sljedećoj slici.

 

Stari čovjek ili mladi par?

Ovu ljubavnu optičku iluziju mnogi nose sa sobom još ih školskih dana. Mnogi su je prvi puta ugledali na satu psihologije. Na prvi pogled na ovoj slici nema baš ništa čudno, i zapravo me zbunjivalo što ova slika uopće radi u folderu s optičkim iluzijama. No drugi pogled ipak otkriva nešto drugo. Jeste li odmah uočili što ovu sliku čini posebnom tačnije zašto je uopće riječ o optičkoj iluziji?

Pretpostavljam da vam je sam naslov iluzije uvelike pomogao otkriti što uopće tražimo na ovoj slici. Stari Čovjek Jesen, s lišćem u kosi, mnogo je vidljiviji od skrivenog motiva u njemu. Nadamo se da ste do sada već uspjeli uočiti skriveni ljubavni par. Niste!? Evo zrnca pomoći: usne starca tvore ruke ljubavnika koji se grle.

 

Stari ljubavni par ili nešto sasvim drugo?

Do sada ste već zasigurno postali pravi stručnjak za ljubavne optičke iluzije. Neće vam stoga biti nikakav problem dokučiti optičku iluziju na sljedećoj slici.

Vjerovatno ste stari ljubavni par već uočili. No ova slika skriva još jednu ljubavnu priču. A možda je samo riječ o istoj ljubavnoj priči iz mlađih dana. Do odgovora na ovo pitanje morat ćete doći sami.