in

Igrači su u Resident Evilu 2 već proveli 1341 godinu

Resident Evil 2 je vani samo nekoliko dana, a već je uspio naći put do miliona igrača koji su samo tokom jednog jedinog vikenda proveli doista impresivnu količinu vremena igrajući ga.

Naime, na ResidentEvil.net stranici osvanuli su novi, pomalo nevjerojatni statistički podaci, prema kojima su Resident Evil 2 igrači u igri već proveli 1,341 godinu, 248 dana, 13 sati i 7 minuta. Od ove cifre čak 37% otpada na rješavanje zagonetki, a za prvo igranje igrači su u čak 79% slučajeva odabrali Leona.

Tačnije, prema navedenim podacima, 1.608,978 igrača zaigralo je kao Leon, dok je za prvo igranje Claire odabralo njih 733,524. Tokom navedenog perioda, igrači su prehodali oko 34 miliona km (što je ravno udaljenosti između Zemlje i Venere) te su ubili preko 94 miliona protivnika, a oružje koje su primarno koristili bio je standardni pištolj.

Kao što možete vidjeti, Resident Evil 2 je već pri launchu podigao veliki oblak prašine, a statistika koju ste gore mogli vidjeti samo je mali nagovještaj onoga što bi tek trebalo uslijediti.

Resident Evil 2 je moguće zaigrati na PS4, Xbox One i PC platformama.

(goodgame.hr)