in

PlayStation 4 Pro pojeftinjuje u Japanu, očekuje se pad cijene i na drugim tržištima?

Iz dalekog Japana koji je posebno tržište dolazi vijest koja bi i nama mogla biti zanimljiva. PlayStation 4 Pro dobio je trajni pad cijene za otprilike 50 dolara. Tek trebamo dobiti potvrdu da će se pasti cijena Pro konzole i na USA i EU tržištu, ali poučeni iskustvima iz prošlosti, nekako je izvjesno da će i ostatak zemaljske kugle dobiti sniženje.

Možda da pričekate malo s kupovinom dok to ne dođe ili barem dok ne stigne potvrda od samog Sonya?

Druga zanimljiva vijest je da do sada limitirani Glacier White PS4 Pro neće više biti u limitiranom izdanju, nego ćete i njega moći kupiti baš kao standardni, crni PS4 Pro. Barem u Japanu. Iako očekujemo i tu potvrdu da će i ostatak svijeta dobiti mogućnost kupovine bijelog PS4 Proa kao standarnog.

U prošlosti, često je pad cijena konzola značio (kada se dobro prodaju) da se polagano priprema tržište za dolazak nečeg novoga. Naravno, to su samo nagađanja, ali šuška se već naveliko da bi mogli dobiti PlayStation 5 iduće godine na zimu. Naravno, sve su to još uvijek samo glasine, a vjerujem da ćemo za konkretne informacije morati čekati E3 2019.