in

Besplatni Call of Duty Mobile moći će se igrati i na PC-u, mišem i tastaturom

Interesantno je da u šesnaest godina postojanja Call of Duty serijala na matičnoj PC platformi nije bila nijedna CoD igra koja je bila besplatna za sve zainteresirane igrače. Bilo je tu probnih razdoblja i kojekakvih neslužbenih rješenja, ali ništa što je baš bilo u potpunosti besplatno.

A to će se promijeniti od sutra, 1. oktobra, dolaskom igre Call of Duty Mobile, za mobitele.

Prvi “pravi” mobilni Call of Duty bit će dostupan za Android te iOS uređaje, ali tvorci emulatora zvanoga GameLoop najavili su kako će igru moći zaigrati i igrači na PC-u, odmah od prvog dana. Razlog zašto bi neko možda htio zaigrati igru na PC-u, a ne na mobitelu, leži u dvije stvari: prvo nema ograničenja na mali ekran mobitela, a potom će imati i bolje kontrole jer će preko emulatora biti podržani i miš i tastatura.

Treća stvar, što će biti idealno za one koji nemaju dovoljno snažno računalo za nadolazeći Modern Warfare, ali bi svejedno htjeli igrati nešto aktualno iz serijala Call of Duty. Ostaje samo za vidjeti hoće li matchmaking sistem dijeliti igrače prema vrsti kontrolne sheme kao što je to, naprimjer, slučaj kod PUBG-a.

Call of Duty Mobile inače spaja Modern Warfare i Black Ops serijale pa će se u igri tako naći poznati likovi poput Soapa, Ghosta i Alexa Masona. U ponudi će biti dostupni modovi kao što su Domination, Gun Game, Frontline, Team Deathmatch te Search & Destroy. Mape će također biti poznate: Nuketown, Crash, Hijacked i druge.

Naravno, bit će i Battle Royale moda u solo, duo ili quad izvedbi, a jednako kao i u Blackoutu moći će se upravljati terenskim vozilima, plovilima i helikopterima. U battle royale modu koristit će se šest klasa, a moći će se igrati s pogledom iz prvog ili iz trećeg lica.