in

GTA 3D mod dostavlja nam GTA 3 kakvog nismo dobili

Grand Theft Auto 3 pamti se kao revolucionarna igra. Međutim, istina je da je ta igra tokom razvojnog procesa prošla kroz brojne promjene. Nisu sve stvari uspjele završiti u konačnoj verziji, a one koje jesu izgledale su drugačije nego na promotivnim materijalima koji su se mogli vidjeti prije samog izlaska. Neke od najpoznatijih promjena uslijedile su nakon 11. 9. i terorističkog napada u samom središtu New Yorka, nakon čega su policijski automobili u GTA 3 promijenjeni tako da ne izgledaju poput stvarnih policijskih vozila u New Yorku.

Iako to u konačnici nije bilo naročito važno jer je GTA 3 bila odlična igra, grupa entuzijasta dala si je zadatak da pomoću modifikacija naprave GTA 3 kakav nikada nismo dobili. Kroz zadnje četiri godine pregledavali su tako promotivne materijale, rudarili podatke alpha verzije te početkom 2019. konačno dovršili mod kojega nazivaju GTA 3D, dostupan za PC verziju igre.

Osim promjena u samom izgledu igre (svjetliji i šareniji svijet, drugačije sučelje i sl.), mod donosi i ponešto izmijenjeni vozni model. Rezultat je igra sličnija starijim GTA naslovima (prvom i drugom dijelu), ali s 3D grafikom i “novom” perspektivom gameplaya. Kako to sve skupa izgleda pogledajte u donjem gameplayu.

(hcl.hr)