in

Counter Strike: GO dobio je battle royale mod i postao besplatan!

Valve je iznenadio igrače pretvorivši još jednu svoju igru u besplatni naslov. No, s Counter Strike: GO odlučili su se za malo drugačiju strategiju.

Counter Strike: Global Offensive zadnjih je godina trpio “globalnu ofenzivu” od nekih popularnijih igara. Iako se radi o naslovu starom već šest godina, Valve smatra kako ta igra ima još mnogo toga za ponuditi. Zbog toga su izveli potez kakav su već napravili i s Team Fortressom 2 – prebacili su igru na free-to-play model. Dobro ste pročitali – CS:GO je postao besplatan za igranje.

Dok će jedni na ovo zapljeskati u sreći, postojeći vlasnici igre vjerovatno neće biti oduševljeni jer je poznato da se kvaliteta zajednice sroza pod velikom navalom novih igrača. Srećom, Valve je ovaj put mislio na to pa će matchmaking CS:GO-a biti podijeljen. Igrači besplatne verzije igrat će jedni s drugima, dok će stari igrači – koji su sada postali Prime članovi – igrat će zasebno u svim modovima. Uz to, igrači s Prime statusom dobivaju neke pogodnosti poput ekskluzivnih suvenira.

Prelazak na novi sustav monetizacije nije jedina nova stvar kod CS:GO-a. Kako bi igra ponovno postala konkurentna na tržištu, Valve joj je dodao battle royale mod – a što drugo? Zove se Danger Zone i formatom se malo razlikuje od ostatka ponude. U jednom meču sukobljava se 16 igrača u svatko-za-sebe formatu, ili 18 igrača u paru/grupi po troje.

Mečevi su zamišljeni da budu kratki – do deset minuta. Svi igrači počinju meč noseći samo nož, a svatko si javno može rezervirati zonu mape na kojoj će početi meč. Mapa je inače podijeljena na heksagonalne zone i pomoću in-game tableta moguće je vidjeti informacije o drugim igračima. Streljivo dolazi u vrlo ograničenim količinama tako da je taktiziranje krucijalno za pobjedu.

(HCL)