in

Izgleda da će Red Dead Redemption 2 ipak doći na PC

Dok čitav gejmerski svijet i dalje uživa u čarima remek-djela zvanog Red Dead Redemption 2, oni tvrdokorni fanovi “PC master rase” se i dalje potajno nadaju da će RDR2 stići i na računare.

Iako za sada nema zvaničnih potvrda o tome, malo-malo pa se kovitlaju neke glasine i tračevi da igra “ipak” stiže i na PC, iako nikakvih potvrda o tome nema.

Neki od glavnih argumenata onih koji se nadaju da će se to desiti su “Tako je isto i GTA V” ili “Ma nije Rockstar lud da propusti toliku zaradu”, ali svi znamo da je prvi RDR ostao konzolaška ekskluziva, i to, kao i ćutanje Rockstara, je ono što najviše plaši one koji se nadaju igri na računarima.

Među skoro pa sigurno “dokazima” su bile greške nekih prodavača koji su “najavili” pc verziju i podaci u linkedin profilima nekih zaposlenih gdje se pominje PC verzija, a posljednji takav je zapravo poprilično ozbiljan, jer dolazi sa “zvaničnih” izvora, odnosno unutar Dead Redemption 2 Companion aplikacije. Unutar nekih parametera se vrlo konkretno pominje i PC verzija, što je otkrio Redditor BlackScout, a te parametre možete i sami vidjeti ispod:

PARAM_FrameLimit – A framelimiter.
PARAM_DX11Use8BitTargets
PARAM_HDStreamingInFlight – prisutno i u GTA V (PC)
PARAM_Oculus
PARAM_companionAutoConnectIpDurango
PARAM_companionAutoConnectIpOrbis
PARAM_companionAutoConnectIpPC
PARAM_singleThreadedRenderer
PostFX::g_CheckerBoardEnable

CommandIsPcVersion(void) 000000000166A12C

Ovo su samo neki od dokaza unutar aplikacije.