in

Tvorci Fortnitea tužit će YouTubere koji su prodavali alate za varanje u toj igri

Dok PUBG Corporation šakom i kapom dijeli banove za varalice u PUBG-u, Epic Games poduzima drastičnije mjere za one koji se usude varati u njihovom Fortniteu.

Već su u nekoliko navrata podizali sudske tužbe protiv varalica, a s time nastavljaju i u nedavnom primjeru. Ovoga puta u pitanju nisu 14-godišnjaci nego dvojac popularnih YouTubera.

Brendon Lucas, vlasnik kanala Golden Modz, te njegov suradnik Colton Conter s kanala Excentric, optuženi su tako za prodaju alata za varanje u Fortnite Battle Royaleu. Lucas ima YouTube kanal s milion i sedamsto hiljada pretplatnika na kojemu je postavljao snimke svog varanja u Fortniteu te upućivao gledatelje na vlastitu stranicu gdje je prodavao alate za varanje.

Epic je od YouTubea zatražio da se videozapisi uklone, a pravdu će potražiti na sudu. Ovime žele poslati jasnu poruku svim varalicama, a poruka bi trebala glasiti – varanje vam se ne isplati. S druge strane, optuženi poručuje kako se ne smatra krivim jer je radio ono što i drugi rade na YouTubeu. Nekako sumnjamo da će mu taj argument biti uvažen na sudu.