in

Forzu Horizon 3 zaigralo je više od 10 milijuna igrača

Forza Horizon 3 ne samo da je postala najuspješnija igra u serijalu nego je s deset miliona igrača postala jedna od najpopularnijih racing igara u zadnjih desetak godina.

Kreativni redatelj Forza Horizon serijala Ralph Fulton pohvalio se kako je treći dio u serijalu kroz dvije godine zaigralo više od deset miliona igrača. To ne znači da je igra prodana u deset miliona primjeraka, ali nije ni daleko od toga.

Rezultat je u svakom slučaju netipično visok za jednu arkadnu igru utrkivanja, no moglo bi se reći i opravdan jer je Forza Horizon 3 s prosjekom ocjena 91 na Metacriticu zaista jedna od najboljih igara tog tipa. Još da je igra dostupna na više platformi – gdje bi još bio kraj…

Pri tome ne mislimo samo na PlayStation, nego i na Steam, s obzirom da je FH3 u PC verziji dostupna jedino kroz Microsoft Store.

Microsoft i Playground Games nadat će se nadmašiti ovaj odličan rezultat već ove jeseni kada izlazi Forza Horizon 4, smještena na područje Velike Britanije. Demo verzija te igre dostupna je od nekidan na PC-u i Xboxu One.