in

Call of Duty nije zaboravio svoju prvu ljubav – PC

Iz Activisiona su novim trailerom demonstrirali čime planiraju vratiti ljubav PC gamera prema serijalu koji je i startao na PC platformi.

Call of Duty je serijal koji je startao na PC platformi i sve do Modern Warfarea bio je najpopularniji upravo među publikom koja se igra na osobnim računalima. Međutim, fanovi CoD-a reći će kako je isti kasnije postao orijentiran na konzole i da je na PC-u davnih dana izgubio status relevantne pucačine. Iz godine u godinu PC verzije Call of Duty igara imale su sve manje igrača. Ima nešto u tome da je Activision svojim odlukama odbijao igrače od tih igara, bilo da se radilo o nepodržavanju dediciranih servera ili pak manjku volje da se stane na kraj varanju.

U bilo kojem slučaju, vlasnici CoD franšize ove su godine odlučili poraditi na vraćanju povjerenja PC igrača. Najavili su kako će Black Ops 4 dobiti poseban tretman kao nijedna druga CoD igra do sada i za taj su posao angažirali zaseban studio (Beenox).

Rezultate njihovog rada dijelom smo mogli vidjeti u nedavnoj beti, no Activision ipak ima zadatak privući one koji betu nisu ni igrali. Stoga su složili sljedeći trailer u kojemu se hvale specifičnim podrškama za 21:9 monitore, neograničeni fps, punu 4K rezoluciju i sl. Nema ray traycing opcije kao u Battlefieldu, ali sigurni smo da će CoD uhvatiti korak… nagodinu.

Kao što već vjerojatno znate, CoD: Black Ops 4 distribuirat će se na PC-u isključivo kroz Battle.net platformu pa barem ostaje nada da će se ovoga puta ozbiljnije posvetiti pozornost problemu varanja.