in

PUBG update broj 14 donosi mnoštvo promjena

Novi update za PC, a donosi promjene u granatama svih tipova, izmjenjuje balans svih dodataka za oružja, te se malo igra s optimizacijom i performansama.

Što se tiče granata, obične bombe sada nanose veću štetu i imaju veći efektivni radijus. U odnosu na ranije, kada je bomba morala biti 2,6 metara od igrača kako bi zadala smrtonosnu štetu, to je sada povećano na 3,5 metara, dok je za srednju štetu radijus sada od 3,5 metara do 8,5 metara, a za malu štetu je od 8,5 do 10 metara.

Granate za omamljivanje sada imaju nešto drugačiji efekt djelovanja, gdje direktan utjecaj imaju unutar igračevog vidokruga od 100 stepeni polumjera od 20 metara, a indirektan utjecaj u preostalom polju oko igrača u polumjeru od 5,5 metara. Isto tako jednom kada je igrač zahvaćen efektom takve granate implementirana je nova animacija gdje njegov lik pokriva lice rukom.

Molotovljevi kokteli sada imaju nove efekte gdje se vatra širi po drvenim površinama i nanosi veću štetu igračima koji su zahvaćeni plamenom.

Što se tiče dodataka za oružja izdvajamo kako je smanjeno vertikalno i horozontalno trzanje puške SCAR-L, „Light Grip“ više ne utječe na osnovnu kontrolu oružja, a potpunu listu promjena možete pročitati ovdje.

Bluehole je uspio dodatno optimizirati igru kroz poboljšanje rendera likova, optimizaciju kretnje i animacije u toku iskakanja, unaprjeđenjem mrežnog koda, ubrzavanjem transfera podataka servera poput objekata, vrata ili ograda, te je smanjena mogućnost pojave nerealne fizike vozila i likova.