in

Kreatori PUBG-a tuže druge developere zbog kuhinjske tave

“PUBG Corp” još je prošle godine pokrenuo pitanje o tome može li jedna igra biti sinonim za jedan žanr. Tada su kreatore “Fortnite Battle Royale” prozvali za neovlašteno kopiranje, no sve je ostalo na prepiranju jer bi bilo suludo ići na sud s obzirom da PUBG koristi grafički motor koji su kreirali upravo u “Epic Games”.

Ali “PUBG Corp” ipak se okomio na lakši plijen, kompaniju “NetEase” koja je kreirala dvije battle royale igre za mobitele, “Rules of Survival” i “Knives Out”. “PUBG Corp” tvrdi kako su povrijedili njihova autorska prava te da nisu bili pošteni u poslovnoj utakmici.

Kreatori PUBG-a tvrde kako spomenute dvije igre imaju previše sličnosti sa njihovom igrom, od lobbyja s drugim igračima, iskakanja iz aviona, smanjivanja kruga na mapi, zoni bombardiranja. Sporno je i korištenje kuhinjske tave kao oružja, za što “PUBG Corp” vjeruje da drži ekskluzivna prava, tvrdeći kako prijašnje pucačine nisu koristile tavu kao oružje.

“Reddit” ih je u tome brzo demantirao, ukazavši kako je “Team Fortress 2” tavu kao oružje imao sedam godina prije nego se PUBG uopće pojavio.

U bilo kojem slučaju, “PUBG Corp” traži da sud zabrani svu distribuciju igara “Rules of Survival” te “Knives Out”, kao i sličnih naslova, te kompenzaciju od 150.000 američkih dolara.