in

H1Z1 od danas je besplatan za igranje

Nakon tri pune godine jedna od prvih videoigara koja je gaming zajednici predstavila battle royale žanr izašla je iz Early Access faze da bi sedam dana kasnije postala besplatna za igranje.

S obzirom na to da smo nakon duge tri godine dočekali dan kada je H1Z1 izašao iz Early Access faze, ne bi nas previše trebala čuditi ni činjenica da se samo sedmicu dana kasnije odlučio klasifikovati kao free-to-play naslov.

Naime, developer Daybreak Game Company upravo je na službenoj stranici videoigre objavio kako ćemo od danas svi moći „isprobati naslov koji je proslavio battle royale žanr, a zatim ga redefinirao s auto royale modom“ potpuno besplatno.

Za vjerne igrače, koji se u H1Z1 zabavljaju već duže vrijeme, developer je pripremio posebne pakete zahvale, takozvani „H1Z1 Appreciation Pack“ koji sadrži nešto odjeće, boju za vozilo, 10 Victory kutija te 10 hiljada skullsa koji predstavljaju igrinu valutu. Što se tiče onih koji su nedavno kupili naslov, Steam će im vratiti novac u skladu s njihovim pravilima o povratu novca.

Također, vrijedi spomenuti kako Daybreak 21. aprila pokreće vlastitu H1Z1 Pro ligu, prvu esports ligu koja se fokusira na battle royale žanr.

„Ovo je također ogromna prilika da miliona novih igrača i fanova predstavimo H1Z1 dok napuštamo Early Access te predstavljamo free-to-play ruho. Smatram da je kombinacija tih dviju stvari veoma važna za H1Z1“, obrazlaže glavni direktor igre.