in

Ove godine izlazi dosta zanimljivih igrica, ovo je osam najiščekivanijih

Za prošlu godinu svakako možemo reči kako je bila plodna i unosna, i u pogledu konzola i gamerskih gadgeta i naravno u pogledu igara, bilo da se radi o igrama za konzole ili pak za PC. Što je ono što nas očekuje u novoj, 2018. godini?

Kakvim igrama se radujemo i koje naslove nestrpljivo iščekujemo? Saznajte u nastavku ovog članka u kojemu ćemo nešto više reći o igrama za osobna Windows računala koje jedva čekamo zaigrati u novoj, 2018. godini, piše Pcchip.

Monster Hunter – World

Datum izlaska: 26.01.2018.

Iako se o konzolaškoj verziji istoimene igre malo više govorilo, ono o čemu se baš i nije govorilo jest PC verzija igre kao i datum izlaska za Windows kompjutere. Za one koji ne znaju, Monster Hunter – World je za PC izašao 26. januara.

Hoće li ova igra biti hit ili ne teško je za sada reći, ali po svemu sudeći to bi vrlo lako moglo biti tako. Zašto? Pa ponajviše iz razloga što je Monster Hunter već ostvario uspjeh na Nintendovim platformama i što je ovaj nastavak prva u stvari koji izlazi na neke druge platforme. Nedavno je Capcom pokrenuo beta verziju za PS4 iz čega se dalo itekako vidjeti da igra obećava. Kako će Monster Hunter – World uspjeti na drugim konzolama i na računalu vidjeti ćemo nakon 26. januara.

Civilization VI: Rise and Fall

Datum izlaska: 8. februara

Civilization VI: Rise and Fall je zapravo dodatak originalnoj igri koja se izravno nastavlja na Civilization VI – igru koja je izašla u oktobru prošle godine. Ono zbog čega bi ova ekspanizija mogla biti odličan dodatak originalu i zbog čega jedva čekamo da ga zaigramo jest kombinacija ”zlatnih” i ”mračnih” vremena koja će moći zadesiti civilizaciju dok ju izgrađujemo.

Ovisno o tome je li naša civilizacija u zlatnom dobu, to će značiti naravno različite bonuse i povećanje statsa, dok će ”pad” u mračno doba (ili nastanak mračnog doba) značiti određeni ”mrak” (u negativnom smislu) u pogledu civilizacije (nešto poput Srednjeg vijeka).

Osim naglaska na ove dvije vrste ere, postojati će i posebna ”Heroic” era. Ona će označavati čak trostruki bonus na sve statse i atribute. Sve ovo dati će dodatan čar i bonus već i sada više nego dobroj razini igrivosti koju posjeduje Civilizacija VI. Jedva čekamo.

Sea of Thieves

Datum izlaska: 20. marta

Želite li biti gusar? Ako je vaš odgovor potvrdan i ako biste htjeli vidjeti kako je to biti gusar u igri u kojoj na pseudo-MMO način sarađujete s ostalim članovima vaše gusarske posade onda je Sea of Thieves igra koja bi vam se itekako mogla svidjeti. Iako igra ima mogućnost da igrate sami, svi ćemo se složiti da je ovakve igre puno bolje igrati s nekime gdje sve one prednosti ”opet world” igara dolaze do potpunog izražaja.

Kako će ova gusarska avantura izgledati i hoćemo li se znati snaći u ulogama jednog ili više gusara-članova posade broda, saznati ćemo nakon 20. marta kada igra treba izaći na tržište.

A Way Out

Datum izlaska: 23. marta

Sjećate li se TV-serije Zakon braće? Iako A Way Out nije baš 100 posto igra u tom smislu i s tom pričom, ipak ima jednu važnu sličnost sa serijom – bijeg iz zatvora. A Way Out je co-op igra u kojoj će svaki lik kontrolirati jednog lika, a vaš glavni cilj će biti – bijeg iz strogo čuvanog zatvora.

Da se ne bi sve svodilo samo na bijeg iz zatvora pobrinuti će se asimetrično pričanje priče koje će se pobrinuti za to da svaki puta kada igrate priča bude drugačija i raznovrsna (yes za gameplay i replay value). Sve u svemu, djeluje zanimljivo, inovativno i ono što možemo reći jest da jedva čekamo!

Far Cry 5

Datum izlaska: 27. marta

Far Cry igra, koja je već prerasla i u rang franšize, je s nama već jako dugo. Dosad smo bili na različitim tropskim otocima, pokupili smo različite bolesti u Africi, bili smo čak i na vrhovima Himalaje, pucali smo iz oružja čija trajnost ne traje duže od tri spremnika i sada je vrijeme za….

Glacier National Park u Montani, odnosno o malenom komadu zemlje koji se nalazi negdje u sredini nacionalnog parka Yellowstone. Demo sa E3 nije pokazao nešto pretjerano novo (izuzev nove lokacije). Radi li se samo o ”još jednoj” Far Cry igri ili će ”petica” možda biti za pet vidjeti ćemo krajem marta kada bi se ovaj naslov trebao pojaviti na tržištu.

Anthem

Datum izlaska: Jesen 2018.

Anthem je jedna od onih igara za koje nikada ne možete tačno pretpostaviti kada bi mogle izaći na tržište. Ono što je neobično jest to da osim najava BioWare svojim potencijalnim igračima nije pružio ništa više osim obećanja i ”slabašnog” demoa sa E3 sajma. Zasad informacije govore kako bi Anthem trebao izaći na jesen ove godine. Hoće li to tako biti, teško je za reći, pogotovo ako uzmemo u obzir sve dosadašnje najave.

Ipak bilo bi jako dobro da igra izađe čak i ranije. Kombinacija co-op lootanja kakvo smo vidjeli u Destiny 2 sa Sci-Fi dojmom i feelingom kakvog smo osjetili i doživjeli Mass Effectom je nešto što ne izlazi i što se ne pojavljuje na tržištu često. Jedva čekamo jesen i nadamo se da će Anthem izaći što prije.

Metro: Exodus

Datum izlaska: Jesen 2018.

Sjećate li se igre Metro iz 2013.? Osim što je igra neodoljivo podsjećala na S.T.A.L.K.E.R. ono čime se već i prvi nastavak ”ponosio” su grafički zahtjevi igre. No, i sa ”štekanjem” je nekako išlo. Bitno je igru završiti i vidjeti što se tu događa i ”ko tu koga i zašto”.

Metro: Last Light je nastavio na uspjehu prvog nastavka, dok bismo ove godine, isto tako na jesen (ne zna se tačan datum) trebali uživati u trećem nastavku Metroa. Idemo malo o priči. Radnja se odvija u Sovjetskom Savezu nakon nuklearne katastrofe. Svijet je u ruševinama.

Glavni dio igre je, kao što to i samo ime nalaže – smješten u rusku podzemnu željeznicu, odnosno moskovski metro unutar kojeg se odvija preživljavanje u najkraćem i najtvrđem smislu te riječi.

Raznorazni ekstremisti, mutirane životinje čija mutacija je uzrokovana radijacijom, čudni stvorovi koji se nazivaju Mračnima (ili Dark Ones) samo su dio ovojesenske poslastice koja nas očekuje nakon što i po treći puta kročimo nogom u ratom porušeni svijet Metroa. Metro: Exodus bi se na tržištu trebao pojaviti ove jeseni.

Anno 1800

Datum izlaska: zima 2018.

Nakon što nas je Anno 2205 odveo u daleku budućnost, Anno 1800 će nas ponovno odvesti u prošlost našeg dragog čovječanstva i to u samu ”srž” industrijske revolucije. Početak nastanka moderne industrije i moderne civilizacije, veliki gradovi, parni strojevi, dim i lokomotive su ono što nas očekuje u Anno 1800. U najnovijem nastavku Anno igre moći ćemo uživati u zimi, što je i idealno vrijeme za uživanje pred zaslonom kompjutera uz odličnu igru, što se nadamo da će Anno 1800 i biti.

Ovo su neke od PC igara koje svakako najviše čekamo i od kojih najviše očekujemo u godini koja je pred nama. To naravno nisu svi naslovi. Treba spomenuti i Darksiders III, Sunless Skies te reizdanje poznate igre System Shock. Sve u svemu ne sumnjamo kako će i ova godina biti prožeta odličnim naslovima.