in

Igrač napravio photo mode za The Division, Ubisoft ga odmah banovao

Ubisoft je izrazio jasan stav da fotografi nisu dobrodošli u njihovoj igri The Division.

Ako igru i pokušate srediti za fotografiranje, pokupit ćete trajni ban.

Sve više igara danas ima prateću opciju za fotografski mod u kojemu možete zaustaviti prizor, okretati kameru i dodavati različite efekte prije nego isti prizor ovjekovječite u dorađenu fotografiju, odnosno screenshot.

No, takvo što nije baš izvedivo u online, odnosno multiplayer igrama gdje nema pauziranja igre. To jest, nije izvedivo bez modificiranja same igre.

Upravo takvu modifikaciju za The Division složio je Matti Hietanen, autor Cinematic Tools za brojne igre. Njegov alat, koji je u suštini photo mode omogućuje uklanjanje sučelja u igrama, ako i upravljanje izmjenom vremenskih uvjeta, odnosno doba dana.

Cinematic Tools za The Division napravljen je još prije dvije godine, no nakon nedavnog ažuriranja dobio je osudu samog Ubisofta, a njegovom autoru trajno je uskraćen pristup The Divisionu.

Doduše, sam alat rađen je na temelju Cheat Enginea tako da je Ubisoft definitivno imao opravdanje za ovakav potez. Autor Cinematic Toolsa ovom je propustu pokušao doskočiti tako da je korištenje istoga zabranio u Dark Zoni, PvP dijelu igre. No, to očito nije bilo dovoljno za Ubisoftovu samilost.