in

Zloglasna “Plava zona” u PUBG-u će biti promijenjena

PlayerUnknown’s Battlegrounds tim prihvatio se balansiranja zloglasne plave zone koja poziva igrače da se druže sa svojim neprijateljima umjesto da se od njih skrivaju.

PUBG Corporation nedavno je saopćila da je sljedeća faza razvoja najpopularnije battle royale igre namijenjena „poboljšanju borbenog iskustva tokom mečeva“, a prvi korak za ispunjenje tog plana je uvođenje novih pravila za plavu zonu.

Naime, ekipa iza PlayerUnknown’s Battlegrounds naslova priznala je da su tokom Early Access razdoblja primili mnogo povratnih informacija da bi „tempo i raspodjela borbenih susreta u meču mogli biti ravnomjerniji i manje haotični“.

Kao posljedica toga, plava zona smrti, koja igrače tjera prema centralnoj tački mape odnosno konačnom obračunu najžilavijih, prošla je kroz tri glavne promjene koje će uticati na „srednju i kasnu fazu“ svakog kruga.

Konkretno, vrijeme čekanja prije nego se zloglasna zona približi petama igrača neznatno je smanjena kao i brzina kojom se ista sužava, a posljednja plava zona nanosi malo više štete po sekundi igračima koji nisu dovoljno brzi da se od iste sklone.

Ove promjene već sada možete isprobati na PUBG test serverima, a prema najavi testiranje bi trebalo trajati nekoliko dana.