Foto: Printscreen
in

Novo pisanje historije: SEGA predstavila grand strategiju Humankind

Nakon uspjeha koje su posljednjih nekoliko Total War igara imale, SEGA polako počinje da shvata vrijednost strateških igara, piše play.co.rs.

Tako smo na ovogodišnjem Gamescomu dobili najavu još jedne strategije, i to 4X grand strategije sa historijskom tematikom, koja djeluje kao nešto što može biti ozbiljna konkurencija Civilizaciji.

Iza igre stoji studio Amplitude, koji nam je donio serijale Endless Space i Endless Legend, i kako kažu iz studija, “sve igre koje smo pravili do sada, su vodile do ove igre i ovog trenutka, ovo je naš magnum opus”.

Kako dalje kažu, igra će nuditi “milion mogućih civilizacija”, ma šta to značilo. Civilizacije neće pratiti klasične historijske puteve, već ćete recimo moći da započnete kao Stari Egipat, i da se dalje razvijete u nešto što podsjeća na Rimsko carstvo ili Mongoliju u 21. stoljeću, odnosno mi kao igrači možemo da “iznova pišemo historiju”.

Igra će izaći tokom 2020. godine, a ovdje možete pogledati i prvi trejler za igru. Sam gejmplej igre, možemo da očekujemo tokom Gamescoma.