in

Nova velika saradnja na pomolu – Xbox Game Pass uskoro dolazi na Nintendo Switch

Najnovije glasine iz svijeta video-igara govore o velikom udruživanju Nintenda i Miorosofta. Konkretnije rečeno, izgleda da će Microsoft i Nintendo uvesti Xbox Game Pass na Nintendo Switch, i to već ove godine.

Njihova moguća suradnja bila je mnogima očita već neko vrijeme, budući da se pokrenuli cross-play mogućnost između svojih platformi za razne igre, među kojima su Microsoftove Minecraft i Hellblade: Senua’s Sacrifice. Rasprave oko navedene suradnje bile su dio mnogih tema ove sedmice, zajedno sa tvrdnjama da bi igra Scalebound također mogla biti vraćena za ovaj sistem.

Danas na Direct-Feed Games stranici objavljen je video koji govori o Microsoftovom proširenju svoga Game Passa na par platformi pomoću cloud tehnologije, a među spomenutim platformama se spominje i Nintendo Switch.

Sve će biti pokrenuto Project xCloudom, nadolazećoj Microsoftovoj streaming usluzi koja je još u razvoju. Kroz streamanje igara, igrači/ice će biti u prilici, npr., igrati pete Gearse koji su inače prezahtjevni za specifikacije Nintendove konzole. Streamanje igara nije stran koncept ni za Switch na kojem se u Japanu igra  Resident Evil 7: Biohazard i Assassin’s Creed Odyssey putem cloud tehnologije.

(goodgame.hr)