in

WhatsApp popravlja problem koji dugo muči korisnike

WhatsApp, izgleda, ima rješenje za problem koji dugo muči korisnike.

Uz sve bolje kamere čak i na telefonima koji ne koštaju mnogo, logično je da ćete se razočarati kada pošaljete nekome sliku, a ona stigne u mnogo lošijem kvalitetu.

Ovo se često dešava kada se slike šalju putem aplikacija za dopisivanje, a čudna stvar je da jedna od najpopularnijih, WhatsApp, muku muči baš sa tim problemom.

Prošle godine, šef Mete (koja stoji iz WhatsApp-a) Mark Zakerberg, rekao je da se za ovu aplikaciju uvodi opcija biranja slanja slika u 4K rezoluciji (HD kvalitetu).

Ova opcija, međutim, nije automatski uključena, pa morate da birate HD opciju svaki put kada hoćete da pošaljete neki medija fajl – u suprotnom će otići u “standardnom” kvalitetu.

Vrijeme je za multitasking i nove načine za rad, igranje i održavanje kondicije na svim Samsung Galaxy uređajima.

Sada, sajt WABetaInfo prenosi da WhatsApp testira opciju prema kojoj će koirsnici moći da HD kvalitet unapred odrede za sve slike i video-snimke koje korisnici hoće da pošalju, umjesto da to rade posebno za svaki fajl.

Trenutno, ovo je omogućeno u beta verziji 2.24.5.6, a specijalizovni sajt piše da očekuje da će funkcija stići na Android telefone u narednim mjesecima.