in

Poznato kada RCS stiže na iPhone

Prošle godine, Apple je najavio da će iMessage tokom 2024. dobiti RCS protokol za poruke. Sada, konačno, imamo nešto više informacija.

Na stranici koja se tiče Google Messages aplikacije, Google je objavio koje će sve benefite korisnici dobiti od RCS-a, napisavši da će to biti od jeseni 2024. godine.

“Apple je najavio da će primijeniti RCS na jesen 2024. Kada se to desi, svi će imati bolje iskustvo u slanju poruka”, napisao je Google u vezi sa RSC protokolom za iPhone.

Već neko vrijeme je RCS deo Android ekosistema, a iPhone korisnici su ga zahtijevali, naročito zbog zastarjelih SMS i MMS protokola koje iPhone korisnici koriste da pošalju poruke drugim “ne-Apple uređajima”, prenosi b92.

Kada RCS pristigne na iPhone, neće više biti problema kada neko sa iOS-a pošalje poruku osobi koja ima Android, a stići će i funkcije poput indikatora kucanja, grupnih poruka itd.

Najbolja stvar kod RCS-a je, zapravo, to što nije ograničen na jednu platformu, a s obzirom na to da je najavljen za jesen, postoji dobra šansa da stigne istovremeno kada i iOS 18.