in

One UI 6 stigao na još jednog člana Galaxy A serije!

Kompanija Samsung zaista radi odličan posao kada je u pitanju nadogradnja Galaxy uređaja na najnoviji One UI 6, baziran na Androidu 14. Samsung iz dana u dan nadograđuje sve veći broj telefona na One UI 6, a najnoviji na listi onih koji primaju ovu nadogradnju je član ovogodišnje Galaxy A serije – Samsung Galaxy A24.

Samsung Galaxy A24 počeo je danas primati One UI 6 nadogradnju s brojem verzije A24FXXU3BWK3. Nadogradnja je trenutno dostupna na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi, ali očekuje se da će se ona vrlo brzo proširiti na ostale regije i zemlje.

Ovaj pametni telefon predstavljen je na proljeće ove godine sa Androidom 13 i One UI 5.1, te će mu nadogradnja na Android 14, odnosno One UI 6, biti prva velika Android nadogradnja. Međutim, moguće je da ovaj telefon neće dobiti sve fukcije One UI 6, s obzirom na to kojoj klasi uređaja pripada Galaxy A24.

U svakom slučaju, ako posjedujete Samsung Galaxy A24 , odlaskom u Postavke, a zatim i Ažuriranje softvera, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja stigla i na Vaš telefon. Ako nije, možete je očekivati svakog trenutka. Međutim, mi Vam preporučujemo da budete strpljivi bar neko vrijeme radi eventualnih greški.

Neke od karakteristika koje je Samsung spomenuo na predstavljanju nove verzije UI-a uključuju redizajnirani Quick Panel, novi ekskluzivni font pod nazivom One UI Sans, koji poboljšava čitljivost i nove AI alate za uređivanje fotografija. Promjene uključuju i redizajniranu aplikaciju Vremenska prognoza koja prikazuje više informacija, a postoje i nove widgeti za ovu aplikaciju.