in

Samsung otkrio radi li na sklopivom mid-rangeru

Kompanija Samsung je već par godina dominatna na većem dijelu tržišta kada je u pitanju prodaja sklopivih pametnih telefona. Kineske kompanije još uvijek ‘stidljivo’ ulaze na tržišta van Kine, što naravno pogoduje Samsungu koji svoje sklopive telefone objavljuje širom svijeta. Prošle sedmice pojavila se informacija da Samsung navodno radi na sklopivom mid-range telefonu koji bi trebao biti predstavljen sljedeće godine, a sada su se iz kompanije objavili povodom tih glasina.

Najzanimljiviji dio izvještaja je bio da će Samsungov sklopivi mid-range telefon koštati između 400 i 500 dolara, što je naravno mnoge obradovalo. Međutim, od samog početka se dalo naslutiti da se radi o preoptimističnom izvještaju, a to je sada Samsung i potvrdio.

Kako prenosi jedna korejska publikacija, Samsung nema planove za proizvodnju sklopivih telefona srednje klase, tako negirajući gore pomenute glasine.

Portparol južnokorejske kompanije naveo je da kompanija ne planira proizvoditi sklopive telefone srednje klase i da su glasine o tome neutemeljene.

Ovo su dobre vijesti za kompaniju Motorola, koja praktično jedina sada ima sklopivi telefon srednje klase. Riječ je o Moto Razr 40 telefonu. Ovaj je telefon predstavljen s početnom cijenom od 699,99 dolara, ali sada je njegova cijena pala na svega 499,99 dolara.

Na kraju treba napomenuti i to da je portparol Samsunga upitan u tome planira li kompanija u budućnosti makar predstaviti Fan Edition verziju nekog od svojih sklopivih telefona. Na to pitanje on je odgovorio da u kompaniji još ništa nisu odlučili po tom pitanju, što ostavlja prostor za neki sklopivi Galaxy FE model u budućnosti.