in

Steam uvodi dodatak novih opcija privatnosti za igrače

Postoje naznake da bi Steam uskoro mogao dodati novu značajku koja će poboljšati privatnost korisnika tijekom igranja. Iako već postoje brojne opcije privatnosti na Steamu, nedostaje jedna ključna značajka.

Pavel Djundik nedavno je otkrio moguću novu značajku na Steamu koja bi omogućila korisnicima dodatnu kontrolu nad privatnošću. Prema njegovoj objavi, postoji mogućnost da će Steam omogućiti korisnicima da označe svoje igre kao privatne na njihovim profilima. Djundik je već bio točan u predviđanju ažuriranja na Steamu, stoga je vjerojatno da će se ova značajka stvarno implementirati.

Iako detalji još nisu jasni, ova značajka vjerojatno će omogućiti korisnicima da potpuno skriju igre s njihovih profila, čineći ih nevidljivima za druge korisnike. No, moguće su neke poteškoće u vezi s integracijama između Steam aplikacija, kao što je potreba da korisnici Steam Decka na Discordu posebno postave skrivanje igara.

Za razliku od drugih trgovina video igrama, Steam je nedavno popustio u vezi s igrama koje sadrže eksplicitan sadržaj, zabranjujući samo one s ilegalnim ili namjerno uznemirujućim sadržajem. No, 2021. godine su oštro zabranili prodaju igara koje koriste kriptovalute i NFT-ove.

S obzirom na raznovrsnost igara na Steamu, iznenađujuće je što im je trebalo toliko vremena da implementiraju ovu značajku. To nije nešto što je rijetkost, s obzirom da je čak i igra namijenjena odraslima dosegnula visoko mjesto na Steamovoj listi najprodavanijih igara 2021. godine. Ako Djundik bude u pravu, vjerojatno će biti još situacija sličnih ovoj.