in

Pixel 8 će imati softversku podršku dužu čak i od iPhonea!

Pixel 8 se ubrzano približava svom predstavljanju 4. listopada, ali prije toga postoji hrpa curenja informacija. Pouzdana leakerica Kamila Wojciechowska ima cijeli popis specifikacija Pixela 8 i 8 Pro na 91mobiles , zajedno s nekim materijalima za tržište Pixela . Velika vijest je da Google konačno daje dulji period podrške svojim Pixel telefonima. Pixel telefoni dobivaju sedam godina ažuriranja, što je duže od Applea. Google predstavlja Pixel telefone kao vodeći model Android ekosustava, a sada, ako se ove specifikacije pokažu točnim, proizvođač OS-a im konačno daje odgovarajući plan ažuriranja.

Trenutačno Pixel telefoni imaju tri godine ažuriranja OS-a i pet godina sigurnosnih ažuriranja, što ne samo da je nadmašeno Appleovom politikom ažuriranja, već je i neobjašnjivo gore od mnogih Googleovih Android partnera. Na primjer, Samsung i OnePlus nude četiri godine ažuriranja OS-a, iako s određenim upozorenjima oko vremena dolaska i ritma sigurnosnog ažuriranja. Apple nema nigdje zapisanu politiku, ali budući da iPhone X nije prešao na iOS17, to čini petogodišnju politiku glavnog ažuriranja OS-a ako računate na iOS16 2022., iako s određenim točkama ažuriranja u 2023. možete tvrditi šest godina.

Google je u prošlosti petljao nazvavši svoj trenutni plan “tri godine velikih ažuriranja OS-a i pet godina sigurnosnih ažuriranja” kao “pet godina ažuriranja”, ali ova specifikacija vrlo jasno kaže “sedam godina OS-a i sigurnosnih ažuriranja.” To bi lagano nadmašilo sve glavne proizvođače, ostavljajući samo Google i Fairphone na vrhu ljestvice.

U većini svijeta Androida, proizvođači ovise o svojim sustavima o politici ažuriranja dobavljača čipova (to je obično Qualcomm) za pružanje ažuriranja Androida. Proces slanja ažuriranja za Android ultra je komplicirana relejna utrka od Googleovih verzija Androida do dobavljača SoC-a do proizvođača telefona.