in

Otkriveno kako će izgledati Samsung Galaxy A15

Kompanija Samsung kompletirala je predstavljanje svojih glavnih pametnih telefona za ovu godinu, a do kraja godine očekuje se da Samsung predstavi Galaxy S23 FE. Sada već saznajemo da se južnokorejska kompanija sprema za predstavljanje jeftinih modela iz Galaxy A serije koji će stići sljedeće godine. Jedan od njih je i Samsung Galaxy A15, čiji dizajn je sada otkriven.

Samsung Galaxy A15 stići će kao nasljednik Samsung Galaxy A14 5G telefona. Vjerovatno je da će A15 stići samo u 5G verziji, a ne i u 4G, kako je to slučaj sa Galaxy A14 telefonom.,

Renderi otkrivaju da Galaxy A15 na zadnjoj strani ima tri kamere, baš kao i Galaxy A14 5G i Galaxy A14 4G. Kamere su odvojene jedna od druge, bez bilo kakvog izreza, a između njih se nalazi LED blic. Dizajn zadnje strane zapravo prati dizajn zadnje strane većine Galaxy telefona predstavljenih ove godine.

Galaxy A15 posjeduje Infinity-U ekran dijagonale oko 6,4”, umjesto Infinity-V ekrana kojeg ima Galaxy A14. Još jedna od promjena u odnosu na prethodnike jeste što ovaj telefon ima ravne, a ne zaobljene okvire kao Galaxy A14. To će možda učiniti telefon manje udobnim za držanje. Također, primjećujemo da je dio na desnoj bočnoj strani gdje se nalaze tipke za kontrolu glasnoće i skener otiska prsta urezan, što je također promjena u odnosu na prethodnika.

Na lijevom okviru nalazi se slot za SIM karticu. Na dnu je USB-Type C port okružen glavnim mikrofonom i 3.5 mm priključkom za slušalice. Na gornjem bridu se nalazi još jedan mikrofon.