in

Predstavljen Snapdragon 7s Gen 2 čipset

Jesen je vrijeme za premijere, i u tom duhu, Qualcomm je zvanično predstavio Snapdragon 7s Gen 2 čipset, proširujući porodicu srednje klase za još jedan soc. Sa Snapdragon 7s Gen 2, srednja klasa Qualcomm čipsetova broji i Snapdragon 7 Gen 1, Snapdragon 7+ Gen 2 i novi 7s čipset, a među prvim novim telefonima koji će pojaviti je Redmi Note 13 Pro. Ono po čemu je interesantan Snapdragon 7s Gen 2 je 4 nm proizvodni proces i 2,4 GHz brzine jezgara.

Platforma koristi Kryo CPU sa četiri jezgra visokih performansi na 2,4 GHz i četiri energetski efikasna jezgra od 1,95 GHz. Ova arhitektura bi trebalo da obezbijedi dobre performanse kako za igre, tako i za žongliranje sa više zadataka istovremeno.

O grafičkom podsistemu se brine za sad neimenovani Adreno GPU namijenjen za FHD+ vizuelne prikaze pri brzini osvježavanja od 144 Hz. Treba da očekujemo telefone sa do 12 GB brze LPDDR5 memorije od 3200 MHz i podrškom za brzu UFS 4.0 fleš memoriju, prenosi Sparrow News.

Naravno, tu je i 5G veza koja je podržana kroz čipset, sa Snapdragon X62 5G modemom, dok se za Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2 brine FastConnect 6700 sistem. GPS podržava višestruke sisteme pozicioniranja, uključujući QZSS, Galileo, BeiDou, NavIC, GLONASS i GPS, sa L1/L5 dvopojasnim pozicioniranjem.

Za kameru se brine 12-bitni Qualcomm Spectra ISP sa podrškom za simultano snimanje sa tri kamere i dodatnim funkcijama kao što su 200 MP fotografije, 4K video snimanje u 30 fps i AI uklanjanje šuma.

Čipset podržava i Quick Charge 4+ protokol za punjenje što znači širok raspon opcija za brzo punjenje.