in

Poznato je s koliko RAM-a stižu novi iPhone 15 modeli

Apple je prije dva dana predstavio novu iPhone 15 seriju na svom “Wonderlust” događaju. Očekivano, američka kompanija nije spomenula neke detalje o modelima iz ove serije, a tu prije svega mislimo na kapacitet baterija, brzinu punjenja i količinu RAM memorije. Sada saznajemo detalje o ovom potonjem.

MacRumors i aaronp613 prenose informacije o RAM memoriji iPhone 15 modela. Tako se navodi da iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max imaju više RAM-a od prethodnika. Oba modela stižu sa 8 GB RAM-a, što je 2 GB više u odnosu na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Što se tiče običnih iPhone 15 modela, u izvještaju se navodi da iPhone 15 i iPhone 15 Plus stižu sa 6 GB RAM-a, što je isto kao kod prošlogodišnjih iPhone 14 i iPhone 14 Plus telefona. Nažalost, u izvještaju se ne navodi o kojoj vrsti RAM memorije se radi.

Američka kompanija će sutra otvoriti prednarudžbe za ove modele, dok će sedmicu dana poslije krenuti otvorena prodaja.

Nova iPhone 15 serija stigla je s nekoliko dizajnerskih promjena. Tako su svi modeli ove godine dobili USB-C priključak za sinhronizaciju i punjenje, što je posljedica odluke Evropske unije. Pored toga, Pro modeli stižu sa titanijumskim okvirima, što je veliki napredak i novina u odnosu na prošlogodišnje Pro modele. iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max dobivaju i novu Action tipku koja je zamijenila prepoznatljivu Appleovu sklopku za promjenu zvučnog režima. Ova tipka ponudit će nekoliko opcija za brze radnje, kao što je otvaranje kamere itd.