in

Sa Steama je uklonjena jedna od najpopularnijih igara 2023.

Gornji prizor dočeka vas ako na Steamu od danas potražite igru Only Up. Sporna igra koju su popularizirali streameri na YouTubeu i Twitchu ponovno je uklonjena iz prodaje. I čini se kako je ovaj put trajno nestala.

Only Up je eksplodirao u popularnosti ovoga ljeta kao 3D platformerska igra u kojoj se igrač mora popeti na što višu razinu, pazeći da ne padne s platformi po kojima skače. Ništa novo ni neviđeno, praktički Getting Over It u 3D-u, ali je igra odgovarala streamerima i zabavljanju publike koja je pratila koliko će streameri biti uporni i spretni u preciznom skakanju.

Only Up je izazvao kontroverze zbog optužbi da neovlašteno koristi pojedine materijale u igri. Iz prodaje ju je sada uklonio sam developer, koji je priznao kako je s njom napravio puno grešaka.

“Igra me držala pod stresom svih ovih mjeseci. Sada to želim ostaviti iza sebe. Potrebni su mi mir i zacjeljivanje.” – poručio je samostalni developer pod nadimkom SCKR.

Ovo je već treći slučaj ove godine da neke od igara koje privuku najviše pažnje na Steamu budu uklonjene. Slična se situacija dogodila s igrom Dark and Darker, a prije toga i sa sumnjivim naslovom The Day Before.