in

WhatsApp sprema funkciju koja omogućava skrivanje IP adrese tokom poziva

Popularna aplikacija za razmjenu poruka WhatsApp konstantno radi na poboljšanju privatnosti korisnika, a dokaz toga su i najnoviji testovi koje platforma sprovodi.

Najnovije ažuriranje u okviru Google Play Beta Programa ukazuje na fokus aplikacije da zaštiti podatke korisnika i osigura njihovu privatnost.

Sajt WABetaInfo je ranije objavio da WhatsApp implementira opciju utišavanja poziva od strane nepoznatih brojeva, čime se dodatno poboljšava korisnička privatnost. Sada najnovije beta ažuriranje donosi nova poboljšanja privatnosti u pozivima.

To će se omogućiti preusmjeravanjem poziva kroz servere WhatsAppa, a tokom procesa će se skrivati IP adresa korisnika i sprečiće se potencijalno lociranje korisnika od strane učesnika poziva.

Međutim, ova opcija bi mogla da smanji kvalitet poziva zbog enkripcije, ali se radi na tome da se to redukuje kada funkcija postane dostupna svim korisnicima.

Pomenuta funkcija poboljšane privatnosti je trenutno u fazi testiranja u okviru ograničene grupe beta korisnika. Uskoro će proširiti na veći broj testera, nakon čega će biti objavljena u okviru stabilne nadogradnje WhatsAppa.