in

Zbog novog Muskovog poteza Twitter će biti uklonjen sa Play Storea?

Elon Musk rekao je da X, formalno poznat kao Twitter, više neće dopuštati svojim korisnicima da blokiraju račune osim u DM-ovima, povećavajući mogućnost da platforma bude uklonjena s popisa trgovina aplikacijama.

Kontroverzni potez Muska izazvao je ogromnu buru na društvenim medijima jer uklanjanje značajke blokiranja više neće štititi X korisnike od neželjenih poruka, spama, trolova i online uznemiravanja.

Štoviše, uklanjanje značajke također će rezultirati kršenjem smjernica Google PlayStorea i Apple App Storea, što bi moglo ukloniti platformu X sa ovih trgovina.

Blokiranje je značajka koja pomaže X korisnicima u “ograničavanju određenih računa da ih kontaktiraju, vide njihove postove i prate ih.” Korisnici mogu odabrati kako se žele povezati na stranici zahvaljujući ovoj značajci, koja također djeluje na sprječavanje zlostavljanja i uhođenja.

Korisnici Twittera mogu blokirati druge račune tako da ih više ne mogu pratiti, pregledavati njihove tweetove ili ih pronaći. Osoba ne može pregledati popis sljedbenika, lajkova ili korisnika na crnoj listi. Drugi korisnik ne može biti označen na fotografiji od strane blokiranog korisnika. Osim toga, blokiranje nekoga znači da vam više ne može slati izravne poruke.

Ako Musk nastavi s uklanjanjem značajke blokiranja, sve ove korisničke funkcije će nestati. Milijarder je ustvrdio da će X nastaviti dopuštati blokiranje DM-a. Musk je u petak tvitao: “Blokiranje će biti izbrisano kao “značajka”, osim za DM-ove.”