in

Google dodaje SOS poruke preko satelita u svoju aplikaciju

S iPhoneom 14, Apple je uveo Hitni SOS putem satelita , koji korisnicima omogućuje kontaktiranje hitnih službi na mjestima bez mobilne veze. Sada se čini da Google želi donijeti sličnu funkcionalnost na Android OS.

Kao što je uočio X (Twitter) korisnik Neïl Rahmouni i dodatno opisao Mishaal Rahman , Google Messages bi vam uskoro mogao omogućiti slanje hitnih SOS poruka putem satelitske veze. Google je očito počeo dodavati komponente korisničkog sučelja (UI) potrebne za pokretanje hitnih SOS poruka putem satelita unutar svoje aplikacije Poruke.

Rahman napominje u svom X postu:

Iako je hitna SOS aktivnost u aplikaciji Messages trenutno rezervirano mjesto, ne bi trebalo biti iznenađenje da Google dodaje ovu značajku, s obzirom na to da su već rekli da rade na omogućavanju satelitske podrške u Androidu 14. Osim toga, Google Messages je zadana aplikacija za razmjenu poruka na mnogim Android telefonima različitih marki, stoga mora podržavati ovu značajku kako se ne bi morala izrađivati ​​zasebna aplikacija za razmjenu poruka za telefone koji podržavaju satelitsko povezivanje.

Satelitska povezanost može biti korisna značajka za korisnike Androida. Appleov hitni SOS već se pokazao kao spas. Baš ovog mjeseca, obitelj je spašena od požara u Mauiju zahvaljujući hitnom SOS-u iPhonea putem satelita.

Trenutno nema vijesti o tome kada će se značajka za hitne slučajeve početi uvoditi u Google poruke. Iako je pretraživački div najavio da će značajku satelitskog povezivanja podržavati Android 14, ona možda neće biti dostupna na svim telefonima. Kao što je Mishaal Rahmaan ranije izvijestio, značajka će ovisiti o hardveru modema u uređaju koji koristite.

Od sada, Apple i Huawei vodeće su tvrtke u pogledu satelitske povezanosti na telefonima. Zapravo, Huawei je pobijedio Apple lansiranjem ove značajke tjedan dana ranije s telefonima Mate 50 i Mate 50 Pro.