in

Apple upozorava: Ne punite iPhone dok spavate

Pametni telefoni mnogima su u današnje vrijeme neizostavan dio života, a praksa punjenja uređaja preko noći postala je norma.

Nudi pogodnost započinjanja dana s punom baterijom, što mnogima olakšava život. Ali Apple kupcima iPhonea savjetuje drugačije.

Apple kaže da bi trebalo izbjegavati punjenje njihovog uređaja dok spavate, a posebno ističe da nije dobro ostaviti ga ispod ćebeta ili jastuka dok je priključen na punjač.

Očigledno je veliki problem protok vazduha jer bi punjač trebalo da bude u “dobro ventilisanom prostoru kada se koristi ili puni” kako bi se izbjeglo pregrijavanje i rizik od požara.

Glavna poruka tehnološke kompanije je sljedeća: “Nemojte da spavate na uređaju, adapteru za struju ili bežičnom punjaču ili da ga stavljati ispod ćebeta, jastuka ili svog tijela kada je priključen na izvor napajanja”, prenosi LAD Bible.

Umjesto toga, savjetuju: “Držite svoj iPhone, adapter za struju i bilo koji bežični punjač u dobro ventilisanom prostoru tokom upotrebe ili punjenja”. Zaključuju: “Budite posebno oprezni ako imate fizičko stanje koje utiče na vašu sposobnost otkrivanja toplote”.

Ali tu nije kraj njihovim savjetima jer su podijelili još nekoliko savjeta o bezbjednom punjenju, uključujući korišćenje kabla za punjenje koji dolazi s telefonom i Apple USB adaptera za napajanje koji može da se kupi zasebno.

Izgubili ste originalni punjač? Apple savjetuje zamjenu s Made for iPhone punjačem ili kablom i strujnim adapterima treće strane koji su “usklađeni s USB-om 2.0 ili novijim”.

Takođe bi trebalo da ima “važeće državne propise i međunarodne i regionalne bezbjednosne standarde”.

Takođe, kompanija savjetuje punjenje telefona licem prema gore, izbjegavanje oštećenih kablova ili punjača i izbjegavanje vlage, metalnih kućišta i metalnih stranih predmeta koji dodiruju punjač a mogu da dovedu do “požara, strujnog udara, ozljeda ili oštećenja iPhonea ili druge imovine