in

Google dodaje novi alat za sortiranje vaših fotografija

Google dodaje novu karticu Uspomene svojoj aplikaciji Fotografije kako bi stvorio namjensko mjesto za automatski generirane zbirke slika. Tvrtka dodaje nove generativne AI značajke koje vam također mogu pomoći da imenujete svoje zbirke fotografija.

Ove kolekcije koje je generirao Google godinama su se prikazivale na vrhu aplikacije Fotografije, ali sada će imati poseban gumb na dnu aplikacije. Zadani naslovi za uspomene često su nazivi temeljeni na lokaciji koristeći GPS metapodatke slika. Nova AI značajka pomaže u prezentiranju u stilu Instagram Stories s malo više zabave i detalja.

Kada gledate zbirku uspomena, možete odabrati novi gumb “pomozi mi dodati naslov” koji koristi generativnu umjetnu inteligenciju za izradu naziva na temelju sadržaja slike. A ako početni rezultat nije ono što tražite, možete dodati “hint”, koji u biti potiče bota da usmjeri naslov u smjeru koji tražite.

Novi prikaz Uspomena danas se pojavljuje u SAD-u i bit će dostupan širom svijeta “u nadolazećim mjesecima”. Google kasnije planira uvesti opcije izvoza videozapisa za Uspomene kako bi se mogle jednostavno dijeliti putem poruka i društvenih platformi. Appleova aplikacija Photos već dopušta generirane “Za vas” i prilagođene slajdove za dijeljenje.

Kada ovaj alat radi kako treba, generirane foto uspomene s Googlea, Applea, Facebooka i drugih mjesta mogu vas prebaciti s obiteljskog odmora na nevjerojatan koncert i pobuditi želju za stvaranjem novih uspomena s voljenima.