in

Nove informacije o iPhone 15 seriji – Potencijalno još jedno poboljšanje

Do predstavljanja iPhone 15 serije ostalo je još malo vremena, pa stoga novi izvještaji o njoj obiluju sve većim detaljima.

Prema ranijim izvještajima, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max stići će sa 6 GB RAM-a, ali najnoviji izvještaj ukazuje na to da bi moglo stići do poboljšanja na tom polju. Naime, kako prenosi leaker @URedditor, postoji mogućnost da iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max budu isporučeni sa 8 GB radne memorije (RAM-a).

Očekuje se da RAM bude LPDDR5, kojega proizvode Samsung ili Micron, a iPhone je na 6 GB RAM-a još od iPhonea 12 Pro. Ipak, to se pokazalo dovoljnim zahvaljujući optimizacijama.

Prošle sedmice otkriveno je da će iPhone 15 modeli u osnovnim verzijama stići sa 256 GB prostora za unutrašnju pohranu, dok će najskuplje verzije stići sa 2 TB interne memorije. Drugi izvještaj također navodi da će iPhone 15 Pro modeli stići, između ostalih, i u verziji sa 2 TB interne memorije, ali da će osnovne verzije biti 128 GB. Kako god, čini da je dolazak iPhonea od 2 TB neizbježan.

 

Ipak, na kraju napominjemo da se radi o glasinama i neprovjerenim informacijama, te ih zbog toga moramo uzeti s određenom dozom rezerve.

iPhone 15 serija trebala bi biti predstavljena početkom ili sredinom sljedećeg mjeseca.