in

Zakazana premijera telefona Xiaomi MIX Fold 3

Nakon mnogo glasina i nezvaničnih informacija, Xiaomi je objavio datum kada će novi, Xiaomi MIX Fold 3 sa savitljivim ekranom biti premijerno prikazan u Kini.

Prema zvaničnoj najavi na Weibo mreži, kompanija će održati događaj povodom premijere Xiaomi MIX Fold 3 modela, ali za sada se ne pominje globalna dostupnost novog uređaja.

Prema onome što se šuška u posljednjih nekoliko mjeseci, Xiaomi MIX Fold 3 će imati isti format kao i svoj prethodnik, a novina je Snapdragon 8 Gen 2 čipset. Insajderi pominju i prednju kameru koja bi trebalo da se nađe ispod ekrana, Leica saradnju i ukupno četiri zadnje kamere od kojih je jedna periskop tipa. Ovaj sistem kamera prilično podsjeća na onaj koji smo videli kod Xiaomi 13 Ultra, ali sumnjamo da će ova kompanija svoje najbolje kamere smjestiti u telefon sa savitljivim ekranom.

Od drugih specifikacija očekujemo veliku bateriju od 5.000 mAh sa podrškom za punjenje snagom od 67 W. Format i dimenzije će najvjerovatnije odgovarati prethodnom Xiaomi MIX Fold 2 modelu: spoljni ekran od 6,6 inča i unutrašnji od 8-inča, sa 12/256 ili 12/512 GB kao početnom varijantom.