in

Novi iOS 17 donosi značajku zbog koje će iPhone postati još svestraniji

Appleov analitičar i Bloombergov reporter, Mark Gurman, još je početkom travnja najavio da će iOS 17 omogućiti preuzimanje aplikacija iz neslužbenih izvora, a sada je najavio da korisnici mogu očekivati još jednu veliku promjenu.

„Kao dio niza novih značajki koje dolaze u iOS 17 ažuriranju, Apple planira novo sučelje za iPhone u stilu pametnog zaslona, koje prikazuje informacije kao što su sastanci u kalendaru, vremenska prognoza i obavijesti“, objašnjava Gurman u svom najnovijem izvješću.

Pametni zaslon uključivat će se kada će iPhone biti isključen te će prikazivati podatke samo u pejzažnoj orijentaciji. Za uštedu baterije i lakšu čitljivost, tekst će biti svijetle boje, dok će pozadina biti u potpunosti crna. Ideja ove funkcije je učiniti mobitel korisnijim kada je odložen na stolu ili na noćnom ormariću.

Gurman je tu mogućnost usporedio s Googleovim Nest Hubom.

Navodi se, također, da će Wallet aplikacija dobiti značajne promjene unutar iOS-a 17, a poboljšat će se i usluge za lokaciju. Iako još ništa nije potvrđeno, Gurman kaže da korisnici iPhonea mogu očekivati i novu aplikaciju za bilješke, a napominje i kako Apple razvija novo horizontalno sučelje za iPad.

Bilo kako bilo, sve informacije znat će se već petoga lipnja, kada će Apple na WWDC-u predstaviti iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 i tvOS 17.