in

Zabilježen rekordan prelazak korisnika Androida na iPhone: Ovo su neki od razloga za to

Priča Android vs. Apple uvijek je aktualna, a nove brojke otkrivaju da će jedna strana biti mnogo zadovoljnija ove godine.

Prema najnovijem izvještaju koji je objavio Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), u posljednjih 12 mjeseci zabilježen je najveći prelazak korisnika s Androida na Apple u zadnjih pet godina.

Prema njihovim podacima, 15 posto kupaca iPhonea navelo je da je na njega prešlo nakon korištenja Android uređaja.

Poznati portal TechRadar pokušao je otkriti pet mogućih razloga ovih prelazaka, a neki od njih su sljedeći:

Duža softverska podrška

TechRadar navodi da je besprijekorna softverska potpora za iPhone jedna od glavnih prednosti u odnosu na Android uređaje. Apple obično daje softversku podršku za iPhone pet ili šest godina, a sva ažuriranja su redovita. Android mobiteli nemaju toliko dugoročnu podršku iako Samsung u posljednje vrijeme bilježi velik napredak na tom području.

iPhone nudi bolju vrijednost tokom pretprodaje

iPhonei su definitivno pametnije ulaganje za one koji stalno mijenjaju mobitele jer dugo zadržavaju pristojnu cijenu. Vrijednost Android telefona drastično opada tokom godina.

iPhone nudi iMessage

Iz TechRadara navode da iMessage nije samo jednostavna razmjena poruka već sadrži više opcija.

iPhone je popularniji među mladima

Ovo je zaista nepobitna činjenica, a nedavno je jedno istraživanje ukazalo na apsolutnu dominaciju iPhonea među mladima.

iPhone ima bolji izbor aplikacija

Ovdje se ne misli na broj aplikacija, već na njihovu kvalitetu. Dva su razloga za to. Prvi je to što programeri aplikacija obično zarađuju više novca putem iOS-a pa daju prioritet App Storeu u odnosu na Play Store. Drugi je što App Store nudi veći izbor profesionalnih aplikacija za kreativnost.