in

Netflix počeo provoditi nepopularan plan – Evo svih detalja

Nakon što je prošle godine objavio da će fokus kompanije za 2023. godinu biti ukidanje korištenja jednog profila od strane više ljudi, Netflix je sada objavio da je počeo sa sprovođenjem takvog plana.

Netflix je objavio da će uskoro izbaciti sve one kojima je vlasnik naloga podijelio šifru, osim ako Netflixu ne platite za takvo dijeljenje.

Američka kompanija je jučer otkrila detalje o tome kako će izgledati suzbijanje dijeljenja šifri u Sjedinjenim Američkim Državama, a uskoro i u ostatku svijeta.

Tako iz Netflixa navode da će oni koji imaju Netflix Standard plan koji košta 15,49 dolara mjesečno, imati mogućnost da dodaju još jednog člana koji može koristiti uslugu izvan domaćinstva vlasnika naloga za 7,99 dolara mjesečno.

Oni koji koriste paket Netflix Premium sa 4K streamingom imaju mogućnost dodavanja do dva dodatna člana, a svaki će koštati 7,99 dolara mjesečno.

Netflix je objavio da preplatnici dva najjeftinija plana (Osnovni sa oglasima koji košta 6,99 dolara mjesečno i Osnovni bez oglasa koji košta 9,99 dolara) neće imati mogućnost dodavanja dodatnih članova na svoj račun.

Pretplatnici Netflixa u SAD-u koji dijele uslugu izvan svog domaćinstva počeli su od jučer dobijati e-mail sa gore navedenim detaljima.

Stranica za podršku ažurirana je novim informacijama koje se odnose na dijeljenje šifri, a na njoj su “dodatni članovi” opisani kao oni koji će imati vlastitu šifru i profil, a koje plaća osoba koja ih je pozvala da se pridruže njenom nalogu.

Dodatni članovi imaju posebna ograničenja – moraju biti aktivirani u istoj zemlji, mogu gledati ili preuzimati sadržaj samo na jednom uređaju u isto vrijeme i ne mogu kreirati dodatne profile ili se prijaviti kao dječiji profi