in

Šef PlayStationa ne želi govoriti o prodajnim rezultatima PlayStation VR2 – još je rano za to

Predsjednik PlayStationa, Jim Ryan, odradio je takozvani VIP intervju za poznati japanski magazin Famitsu. U istome je govorio kako je Japan još uvijek vrlo važno tržište za Sony, otkrio je kako je milijun igrača u Japanu zaigralo Ghost of Tsushima i potvrdio je, između redaka, da je Sony gotov s razvojem igara za PlayStation 4. Dočekalo ga je i pitanje o PlayStation VR-u 2, no nismo dočekali odgovor koji bi predočio kakav je interes publike za tim uređajem.

O prodajnim rezultatima PlayStation VR-a 2 Ryan je izjavio sljedeće:

“Tek smo lansirali uređaj i mislim da je prerano pričati o broju korisnika, ali sretni smo zbog pozitivnih reakcija korisnika i medija. Lansirano je više od 40 igara i veliki broj naslova dolazi u ostatku 2023. te u budućnosti. Nastavit ćemo podržavati PS VR2 tako da kupci mogu dugo vremena uživati u njemu, a mi možemo ostvariti profit od uređaja.” – izjavio je Ryan za Famitsu.

Prema neslužbenim informacijama, prodaja PlayStation VR-a 2 za sada je navodno slabašna. Sony je do sada za uređaj lansirao samo jednu igru vlastite produkcije te za budućnost imaju najavljenu samo jedu – Firewall Ultra. No, to bi se moglo promijeniti sljedećeg tjedna kad se na PlayStation Showcaseu očekuju najave novih naslova za PlayStation VR2.